A fokhagymás csirkemell egy egyszerű, de ízletes ebéd vagy vacsora, amelyet könnyedén elkészíthetsz az alábbiak szerint:
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 4-5 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 citrom szeletekre vágva
- Friss petrezselyem apróra vágva a díszítéshez
Fokhagymás csirkemell elkészítés:
-
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Vágjuk el a csirkemellfiléket, hogy vékonyabbak legyenek és könnyebben megsüljenek.
- Keverjük össze egy kis tálban az olívaolajat, a finomra vágott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot.
- Kenjük be a csirkemellfiléket ezzel a fokhagymás olajjal, mindkét oldalukat alaposan.
- Helyezzük a csirkemellfiléket egy sütőtálba, és helyezzük a citromszeleteket a tetejére.
- Süssük a csirkemellfiléket a sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg teljesen átsülnek és az élénk aranybarnára sültek.
- Tálaljuk melegen, és szórjuk meg friss petrezselyemmel a tetejét.
Reméljük, hogy élvezni fogod ezt az egyszerű, de finom fokhagymás csirkemell receptet!