Site icon Fűszerekről

Fokhagymás csirkemell

Fokhagymás csirkemell

Fokhagymás csirkemell recepet

A fokhagymás csirkemell egy egyszerű, de ízletes ebéd vagy vacsora, amelyet könnyedén elkészíthetsz az alábbiak szerint:

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4-5 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 citrom szeletekre vágva
  • Friss petrezselyem apróra vágva a díszítéshez

    Fokhagymás csirkemell elkészítés:

      1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
      2. Vágjuk el a csirkemellfiléket, hogy vékonyabbak legyenek és könnyebben megsüljenek.
      3. Keverjük össze egy kis tálban az olívaolajat, a finomra vágott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot.
      4. Kenjük be a csirkemellfiléket ezzel a fokhagymás olajjal, mindkét oldalukat alaposan.
      5. Helyezzük a csirkemellfiléket egy sütőtálba, és helyezzük a citromszeleteket a tetejére.
      6. Süssük a csirkemellfiléket a sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg teljesen átsülnek és az élénk aranybarnára sültek.
      7. Tálaljuk melegen, és szórjuk meg friss petrezselyemmel a tetejét.

      Reméljük, hogy élvezni fogod ezt az egyszerű, de finom fokhagymás csirkemell receptet!

    Exit mobile version