Site icon Fűszerekről

Fokhagymás sült zöldség

Fokhagymás sült zöldség recept

Fokhagymás sült zöldség elkészítése lépésről lépésre

A fokhagymás sült zöldség egy egyszerű, de ízletes vegetáriánus étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz az alábbiak szerint:

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán, fél centiméter vastag szeletekre vágva
  • 2 közepes cukkini, fél centiméter vastag szeletekre vágva
  • 2 közepes paprika (választhatod a színes változatokat is), nagyobb darabokra vágva
  • 1 közepes lilahagyma, félbevágva majd karikára vágva
  • 6 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom, apróra vágva a díszítéshez

Fokhagymás sült zöldség elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Keverjük össze egy nagy tálban a szeletekre vágott padlizsánt, cukkinit, paprikát és hagymát. Adjunk hozzá a fokhagymát is.
  3. Öntsük rá az olívaolajat, és szórjuk rá a sót és a borsot. Keverjük össze, hogy minden zöldség egyenletesen befedve legyen az olajjal és a fűszerekkel.
  4. Helyezzük a zöldségeket egy nagy sütőlapra, és tegyük a sütőbe. Süsd addig, amíg a zöldségek szép aranybarnák és puhaak lesznek, körülbelül 20-25 percig. Közben egyszer fordítsuk meg őket.
  5. Tálaljuk melegen, és díszítsük friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Reméljük, hogy élvezni fogod ezt az egyszerű, de ízletes fokhagymás sült zöldség receptet!

 

Exit mobile version