Site icon Fűszerekről

Áfonya lekvár

Áfonya lekvár recept

Áfonya lekvár recept

Az áfonya lekvár elkészítése nem túl bonyolult folyamat. Íme, egy egyszerű recept az elkészítéséhez:

Hozzávalók:

  • 500 g áfonya
  • 250 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál víz

Áfonya lekvár elkészítése:

  1. Mossuk meg az áfonyát, majd szedjük ki a szárukat.
  2. Tegyük az áfonyát egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és az egy evőkanál vizet.
  3. Forraljuk fel az áfonyát, majd csökkentsük a hőfokot és főzzük további 20-30 percig, vagy amíg az áfonya szétfő.
  4. Amikor az áfonya szétfőtt, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  5. Tegyük az áfonya lekvárt steril üvegekbe, majd zárjuk le és tároljuk a hűtőszekrényben.

A lekvár készítése egyéni ízlés szerint is módosítható. Ha valaki szereti az intenzívebb ízeket, több citromlevet is adhat hozzá, vagy akár fűszerezheti is a lekvárt. Ha pedig valaki kevesebb cukrot szeretne, azt is csökkentheti a receptben szereplő mennyiségnél.

Exit mobile version